Faceți căutări pe acest blog

joi, 4 noiembrie 2010

corpuri de iluminat moderne (I)

      lumina este vitala pentru noi. oriunde am merge,orice am face avem nevoie de lumina.
     lumina naturala nu poate satisface nevoile functionale si estetice ale unei locuinte pe durata intregii zile...de aceea rolul luminii naturale este completat de lumina artificiala, care, la randul ei, nu numai ca defineste ambientul, dar accentueaza sau estompeaza volumele si produce efecte deosebite dacă este directionata corect. 

     de-a lungul timpului, diferiti arhitecti,designeri si oameni cu idei haioase s-au intrecut in a creea forme cat mai frumoase, elegante si originale. de curand am putut observa corpuri de iluminat care sunt pe cat de interesante pe atat de simplu de construit. conteaza cel mai mult ideea, conceptul.
    
   chiar si la noi au inceput sa devina accesibile.la ikea,de exemplu, se gasesc lampi,lustre fabricate din materiale simple,economice, cum ar fi plasticul,hartia.
  de curand am inceput sa ma documentez si sa sa caut astfel de modele pe internet si am dat de firma Normann Copenhagen care in 2002 a scos pe piata o colectie foarte frumoasa. aici s-a remarcat Simon Karkov cu primul sau model numit Norm 69. in continuare va ofer cateva piese din aceasta gama care mie mi-au placut foarte mult..si culmea este ca par foarte complicate,dar majoritatea sunt menite sa fie asamblate chiar de cumparator, in cutie fiind atasat un manual foarte usor de inteles..
   pe langa acestea,m-au mai impresionat si alte modele concepute de alti designeri:


majoritatea se pot gasi in diferite culori si de diferite dimensiuni..
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...