Faceți căutări pe acest blog

joi, 7 aprilie 2011

DIY project: etichete cu aspect vintage

         dupa cum ati observat, vintage style este in mare voga de ceva timp. reintoarcerea la valorile trecutului, la ideea de frumusete si stil din trecut este o noua preocupare a iubitorilor de frumos.fenomenul nu a luat amploare numai in domeniul modei ci si al decoratiunilor interiore. din ce in ce mai multe magazine cu antichitati isi deschid usile in centrul vechi al capitalei, si nu numai. de la stropitori de gradina din tabla pictata, la scaune retapitate..gasim o larga varietate de accesorii de interior care ar putea sa dea un aspect original caminului nostru.
         de curand am gasit pe un blog foarte indragit de mine Eat Drink Chic niste articole care te invata sa dai personalitate bucatariei, obtinand foarte usor sticlute de ulei si sticlute pentru condimente cu aspect vechi, prafuit.
este foarte usor de facut!!! enjoy!

         STICLUTE DE ULEI si OTET

ce aveti nevoie:
-coli a4
-foarfeca
-scotch dublu adeziv
-sticlute de sticla de diferite dimensiuni
-etichete vintage (le puteti downloada de pe siteul mentionat sau va puteti creea voi dupa alte modele)






dupa ce printati etichetele, pentru un aspect autentic le puteti rupe colturile,arde la margini sau le puteti umezi in prealabil pentru a se increti un pic. :)



        STICLUTE CU MIRODENII


ce aveti nevoie:
-sticlute de plastic sau recipiente pentru medicamente sau produse cosmetice (se pot gasi la hypermarketuri sau farmacia. eu am mai gasit si la sephora )
-putina cafea deja facuta
-o tava
-etichetele printate (le puteti downloada de pe siteul mai sus mentionat)
-foarfeca
-uscator de par (optional)
-scotch dublu adeziv



 etichetele printate se intind pe o tava si se umezesc cu cafea (pe alocuri puteti folosi doar apa sau cafea diluata) intinzand lichidul cu o lingurita pentru a ajunge pe toata suprafata. dupa ce considerati ca sunt destul de "murdare" le uscati cu uscatorul de par sau le lasati afara, daca este soare.



 
etichetele uscate se lipesc cu scotch dublu adeziv pe sticlutele respective. puteti alege si borcane sau cutii, orice va trece prin minte sau aveti la indemana. nu ramane decat sa va puneti imaginatia la contributie si sigur va iesi ceva dragut!! :)


etichetele contin informatii din atlasul botanic. o idee destul de cool, nu?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...