Faceți căutări pe acest blog

duminică, 21 noiembrie 2010

"design de perete"

     am observat o tendinta din ce in ce mai mare de a adauga un plus de efect si originalitate intr-o incapere prin intermediul peretilor..au tot aparut pe piata diferite firme care produc stickere sau diferite tapete decorative..dar cel mai mult m-au impresionat cele din pasla..un material care s-a reinventat  de curand si pe care il intalnim in multe domenii..
      cea care s-a remarcat a fost Anne Kyyro Quinn..ea este foarte apreciata pentru dorinta sa de a transforma acest material simplu intr-o opera de arta..castigatoare a ICFF's new best designer award in 2003, ea a creat de-a lungul timpului mai multe colectii de textile, atat pentru pereti cat si pentru obiecte de decor, ca de exemplu perne,lampi si fete de scaune. materialele sale revirgoreaza formele organice si transforma simplitate scandinava in unduiri cinetice..textilele danseaza,se misca..si te invita sa le atingi..
         colectiile, dupa parerea mea, sunt geniale..va invit sa va delectati cu aceste opere de arta..










 















vineri, 12 noiembrie 2010

stilul navy



 zilele trecute ma gandeam ce sa fac cu o cutie plina de scoici pe care le-am adunat de-a lungul timpului..am asezat 2 la baie, langa cada..si de aici am inceput sa-mi imaginez cum altfel le-as mai putea folosi pe post de accesorii interioare...chiar daca a venit toamna,gandul mi-a zburat la vara, la stilul nautic..alb,albastru,rosu...o combinatie dupa parerea mea, foarte frumoase...daca ai o casa pe plaja sau pur si simplu vrei sa aduci marea la tine..uite niste idei interesante...
  stilul nautic este mai mult decat un trend..el revine an de an sub o alta forma..atat decoratori de interior cat si designeri de moda il reinventeaza..navy,navy,navy..daca nu ma insel in 2009 coletia primavara-vara de la Dolce & Gabbana a stralucit in nuante de albastru..cu esarfe impodobite de ancore si ochelari in dungi albastre cu rosu..chiar si Bobbi Brown a scos de curand o colectie de farduri numite simplu "Nautical"..
   istoria stilului navy isi are inceputul 1846 cand Regina Victoria si-a imbracat baietelul de 4 ani, Printul Albert Edward intr-un costum de marinar cand s-au suit pe yachtul roial..de atunci explozia dungilor..peste tot!
Victoria Harrison e de parere ca stilul nautic este total opus fata de un trend..este un stil popular universal : imaginile cu marea, desenele nautice pe mobila alba, dungile si materialele naturale sunt nemuritoare..
  eu, cand ma gandesc la navy..imi imaginez o atmosfera diafana,un albastru deschis, materiale usoare,fluide care sa te faca sa te gandesc la briza marii, scoici,sfoara..... 








 












joi, 11 noiembrie 2010

cum se construieste un hotel in 6 zile!!!

prima intrebare care imi vine in minte este: CUM?...raspunsul vine cu ajutorul unei alte intrebari..UNDE?
   in CHINAAA la Shanghai!!! numai chinezii ar putea face asa ceva...belive it or not chestia asta a durat 6 zile..un hotel de 15 etaje!!
la prima vedere ai putea spune ca sigur nu are prea multe proprietati din vreme ce constructia a durat asa putin..dar..afli apoi ca are nivelul 9 de rezistenta seismica, este de 5 ori mai eficient din punct de vedere energetic (izolatie termica foarte buna, panouri solare ), aerul ventilat din interior este de 20 de ori mai curat decat cel din exterior iar pierderile de material sunt doar de 1% in timpul constructiei...
ce mai....first place pentru sustenabilitate!! enjoy!

vineri, 5 noiembrie 2010

the light drop

     speaking of lights...
am mai gasit o chestie foarte tare..brazilianul Rafael Morgan ne surprinde placut cu o noua idee ingenioasa..corpurile de ilminat "the light drop"...

   cum LEDurile ne-au invadat spatiul in ultima vreme, considerate a fi foarte economice si a dura o viata..au devenit mult prea comune ca sa mai observam fiecare obiect care luceste spre noi..

     totusi..merita sa dam atentie atunci cand ne intalnim cu o idee inovatoare,un design haios ca in cazul micilor picaturi de apa..pardon,lumina..
      conceptul are la baza ideea de a medita asupra modului cum administram resursele naturale, apa in particular..
caci apa este principala sursa de energie pentru toate fiintele...deci...APA ESTE ENERGIE!

sistemul: cu cat invarti mai tare de robinet,cu atat se lumineaza mai tare..so..think before you turn on the faucet!




joi, 4 noiembrie 2010

corpuri de iluminat moderne (I)

      lumina este vitala pentru noi. oriunde am merge,orice am face avem nevoie de lumina.
     lumina naturala nu poate satisface nevoile functionale si estetice ale unei locuinte pe durata intregii zile...de aceea rolul luminii naturale este completat de lumina artificiala, care, la randul ei, nu numai ca defineste ambientul, dar accentueaza sau estompeaza volumele si produce efecte deosebite dacă este directionata corect. 

     de-a lungul timpului, diferiti arhitecti,designeri si oameni cu idei haioase s-au intrecut in a creea forme cat mai frumoase, elegante si originale. de curand am putut observa corpuri de iluminat care sunt pe cat de interesante pe atat de simplu de construit. conteaza cel mai mult ideea, conceptul.
    
   chiar si la noi au inceput sa devina accesibile.la ikea,de exemplu, se gasesc lampi,lustre fabricate din materiale simple,economice, cum ar fi plasticul,hartia.
  de curand am inceput sa ma documentez si sa sa caut astfel de modele pe internet si am dat de firma Normann Copenhagen care in 2002 a scos pe piata o colectie foarte frumoasa. aici s-a remarcat Simon Karkov cu primul sau model numit Norm 69. in continuare va ofer cateva piese din aceasta gama care mie mi-au placut foarte mult..si culmea este ca par foarte complicate,dar majoritatea sunt menite sa fie asamblate chiar de cumparator, in cutie fiind atasat un manual foarte usor de inteles..








   pe langa acestea,m-au mai impresionat si alte modele concepute de alti designeri:






majoritatea se pot gasi in diferite culori si de diferite dimensiuni..












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...