Faceți căutări pe acest blog

duminică, 24 aprilie 2011

HAPPY EASTER!!!!

 Dumnezeu sa va dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zambet la fiecare lacrima, o promisiune la fiecare grija, o binecuvantare la fiecare pas. Fie Ca Sarbatoarea Invierii Domnului Sa Va Aduca In Case Lumina, Dragoste, Intelegere Si Sanatate!!! HRISTOS A INVIAT !


In acest an am optat pentru oua vopsite in nuante de mov, albastru, argintiu si auriu cu reflexii sidefii..:) iar ca desert..un tiramisu cu capsuni :D





joi, 14 aprilie 2011

an ABSOLUTELY FABULOUS interview !!!.. with Alina Tanasa

       v-am promis un interviu interesant..despre design interior si nu numai..am ales un fashion icon al tineretului din ziua de azi..Alina Tanasa, pe care o stiti de la mult asteptatul ABSOLUTELY FABULOUS  FASHION & VINTAGE FAIR (ea fiind organizatoare alaturi de Diana Enciu)...
     o persoana foarte placuta, foarte vesela :) si cu un simt al esteticului foarte fin..






Design Therapy : Spune-mi ceva despre tine ca persoana J

Alina Tanasa : Vorbesc mult, gesticulez la fel de mult, ma imprietenesc repede si imi plac foarte mult oamenii. Par tupeista dar sunt extrem de timida cateodata si ma intimidez in fata barbatilor frumosi…Imi place sa citesc, sa decorez, sa fac cumparaturi (de orice fel de la cumparaturi zilnice la haine si obiecte pentru casa). Ma plictisesc repede, sunt in continua schimbare mereu, ma reinventez, ma redescopar. Ador sa calatoresc, iubesc Parisul si croissantele de dimineata. Imi plac camerele de hotel, room-service-ul si imi place la mare. ..



Design Therapy : De unde izvoraste aceasta pasiune a ta pentru moda? 

Alina Tanasa : Cred ca e mai mult o pasiune pentru frumos. Ma binedispune cand vad oameni imbracati frumos si sunt mult mai fericita si mai increzatoare cand stiu ca am ales o tinuta wow. De mica rasfoiam revistele mamei si stiu ca mereu primeam reviste din strainatate pe care le devoram, decupam, iubeam. Am trecut prin tot felul de etape..am avut o perioada rock, o perioada grunge dar cred ca acum sunt cat de cat unde trebuie sa fiu…



Design Therapy : Cum ai descrie stilul tau de viata? Stilul tau de a te imbraca..si implicit stilul tau de a-ti decora casa? Consideri ca toate aceste elemente sunt interconectate/ dependente unele de altele?

Alina Tanasa : Incerc sa am un stil de viata sanatos dar din pacate sunt cam lenesa si nu reusesc sa ma mobilizez sa fac sport. Mi-as dori sa fiu mai sportiva. Casa mea sunt eu si eu sunt casa mea.Vorbeste despre mine si o recunosti ca fiind a mea. Avem o legatura foarte stransaJ
Cum iti spuneam ma plictisesc repede. Am decorat apartamentul in care stau acum trei ani de zile si deja simteam ca trebuie sa fac o schimbare pentru ca ma plictisisem. Si am luat-o pas cu pas: am reconditionat niste scaune primite in dar de la o prietena (cred ca au cel putin 50 de ani), mi-am luat perdele noi, boeme, mi-am schimbat ramele foto, am achizitioant perne noi si decoratiuni care sa se potriveasca noului stil. Incet incet a iesit ce mi-am dorit. Visez la o casa in stil shabby chic dar din pacate aveam prea putine elemente ca sa pot obtine ceva autentic si frumos. Acum e romantico-visatoare si eu ma simt extrem de bine. Si nu doar eu ci si toti cei care i-au calcat pragul.


Design Therapy : Observ ca ti-ai decorat casa foarte chic.. in ce anume ti-ai gasit inspiratia cand ti-ai decorat caminul? ai avut vreun ajutor din parte unor persoane specializate sau din partea prietenilor?

Alina Tanasa : Nu m-a ajutat nimeni. Ideile mi-au venit pursi simplu si trebuie sa recunosc ca imi place la nebunie sa decorez. Pana si  ideea cu parchetul pe perete a fost a mea..m-am gandit ca ii va da livingului un aer mai prietenos si chiar asa a si fost. Si imi plac revistele de deco. Cele frantuzesti mai ales. In perioada in care am renovat apartementul mi-am cumparat enorm de multe reviste si cred ca au fost o sursa foarte buna de inspiratie. Cand am decorat si redecorat m-am folosit de site-uri si blogguri. Sunt o sursa inepuizabila si foarte la indemana oricui.








Design Therapy : Din punctul tau de vedere, decorarea unui spatiu este o arta sau o stiinta? 


Alina Tanasa : Si una si alta. Si cred ca avem nevoie de specialisti in design interior care sa ne ajute sa gandim spatiul, care sa ne ajute sa ne dam seama de imbinarea dintre practic si frumos. Trebuie sa fim constienti ca oricat de creativi am fi si oricat de multe idei am avea un expert in domeniu ne va ajuta mereu sa ne facem ordine in idei si sa alegem solutia care imbina utilul cu placutul.

Design Therapy : Ce elemente sau ce spatii din casa ta iti plac mai mult? Unde anume iti petreci cel mai multi timp?

Alina Tanasa : Bucataria e preferata mea pentru ca e mare si cozy. Cand am invitati stam in bucatarie pentru ca am o masa mare extrem de primitoare, ne facem latte la micul aparat de cafea si povestim vrute si nevrute. Si al doilea loc drag mie e biroul pentru ca lucrez mult si de acasa si sunt inconjurata de o mica lume a mea: masina de scris de la bunica, lampa vintage de la cealalta bunica, panoul dorintelor, si multe rame cu vederi adunate din toate colturile lumiiJ A… si posterul cu PRADA Marfa primit de la o prietena..plus multe pixuri si nimicuri de care am sau nu nevoie dar care imi dau o stare buna.



Design Therapy : Daca ar fi sa dai niste sfaturi unor tinere persoane care vor sa-si decoreze casa, ce le-ai spune?

Alina Tanasa : Sa apeleze la un designer de interior si daca nu au aceasta posibilitate sa face un research online si dupa ce au o idee clara sa inceapa operatiunea. Nu recomand sa-si cumpere tot ce le place pentru ca vor avea surpriza ca obiectele sa fie intr-adevar frumoase dar sa nu se potriveasca intre ele. Si eclectismul e frumos dar trebuie sa ai ochi ca sa fie intr-adevar eclectic si nu kitschos.




cateva detalii..bine gandite si originale :)











duminică, 10 aprilie 2011

concurs!!!!



incepand cu luni, va incepe un concurs pe blogu meu!!!!! 
se vor pune la bataie 3 premii constand in decoratiuni de interior, ce vor fi dezvaluite vineri 15.04. tot ce trebuie sa faci este sa intri pe blog, sa te loghezi ca persoana interesata (click pe "urmariti") si sa dai like la pagina de facebook.. castigatorii vor fi trasi la sort sambata 16.04. va astept. multumesc!!!
se acorda un premiu special pentru cei care dau mai departe acest link..ori pe blogul lor ori pe facebook..xoxo



CONCURSUL SE PRELUNGESTE PANA PE DATA DE 1 MAI..:)

joi, 7 aprilie 2011

DIY project: etichete cu aspect vintage

         dupa cum ati observat, vintage style este in mare voga de ceva timp. reintoarcerea la valorile trecutului, la ideea de frumusete si stil din trecut este o noua preocupare a iubitorilor de frumos.fenomenul nu a luat amploare numai in domeniul modei ci si al decoratiunilor interiore. din ce in ce mai multe magazine cu antichitati isi deschid usile in centrul vechi al capitalei, si nu numai. de la stropitori de gradina din tabla pictata, la scaune retapitate..gasim o larga varietate de accesorii de interior care ar putea sa dea un aspect original caminului nostru.
         de curand am gasit pe un blog foarte indragit de mine Eat Drink Chic niste articole care te invata sa dai personalitate bucatariei, obtinand foarte usor sticlute de ulei si sticlute pentru condimente cu aspect vechi, prafuit.
este foarte usor de facut!!! enjoy!

         STICLUTE DE ULEI si OTET

ce aveti nevoie:
-coli a4
-foarfeca
-scotch dublu adeziv
-sticlute de sticla de diferite dimensiuni
-etichete vintage (le puteti downloada de pe siteul mentionat sau va puteti creea voi dupa alte modele)






dupa ce printati etichetele, pentru un aspect autentic le puteti rupe colturile,arde la margini sau le puteti umezi in prealabil pentru a se increti un pic. :)



        STICLUTE CU MIRODENII


ce aveti nevoie:
-sticlute de plastic sau recipiente pentru medicamente sau produse cosmetice (se pot gasi la hypermarketuri sau farmacia. eu am mai gasit si la sephora )
-putina cafea deja facuta
-o tava
-etichetele printate (le puteti downloada de pe siteul mai sus mentionat)
-foarfeca
-uscator de par (optional)
-scotch dublu adeziv



 etichetele printate se intind pe o tava si se umezesc cu cafea (pe alocuri puteti folosi doar apa sau cafea diluata) intinzand lichidul cu o lingurita pentru a ajunge pe toata suprafata. dupa ce considerati ca sunt destul de "murdare" le uscati cu uscatorul de par sau le lasati afara, daca este soare.



 
etichetele uscate se lipesc cu scotch dublu adeziv pe sticlutele respective. puteti alege si borcane sau cutii, orice va trece prin minte sau aveti la indemana. nu ramane decat sa va puneti imaginatia la contributie si sigur va iesi ceva dragut!! :)


etichetele contin informatii din atlasul botanic. o idee destul de cool, nu?




sâmbătă, 2 aprilie 2011

i heart spring. i heart flowers



              Victor Hugo:“in mintea mea e iarna, dar in sufletul meu e o primavara permanenta - exact asa simt si eu. primavara este anotimpul meu preferat..sau cel putin era. din pacate in ultimii ani nu am mai simtit anotimpul acesta decat in calendare, trecerea de la iarna la vara fiind mult prea rapida si scurta.
       primavara inseamna pentru mine flori, verde, natura, lumina..inseamna o pastila de vitalitate, energie si libertate. ador sa imi cumpar flori si sa impanzesc toata casa cu ele, sa fie colorat si frumos mirositor..sa imi beau cafeaua dimineata si sa ma simt in mijlocul naturii in sufrageria mea inundata de lumina..

     va invit si pe voi sa faceti la fel, sa va faceti un mic cadou care sa va insenineze ziua si sa va inveseleasca viata!! si ca sa aveti o mica inspiratie despre cum sa vi le aranjati frumos si vesel in casa va ofer urmatoarele idei

                                                                                                xoxo
  




















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...